Likt andra sporter finns det möjlighet för spelaren att få lite större chans att vinna. Inom just brottning finns det olika mönster som kan leda till mer framgångsrikt placerande av bets om man granskar mönstren lite mer noggrant. Ett mycket bra exempel på just dessa mönster är brottaren

John Cena. Han förlorar vanligen nästan inga matcher som sänds på TV, till exempel WWE Raw, WWE Smackdown samt WWE Main Event. Det är som så att han ska visas som stark i TV. När det gäller pay-per-view event är risken dock troligen stor att han kommer förlora. Detta är bara ett av många mönster som kan upptäckas när man tittar lite mer på wrestlingen.

Att betta på en outsider kan vara dagens bästa speltips om man har koll på brottarens typiska mönster. Det är genom att lägga satsningar på mindre kända brottare som man kan vinna stora pengar. Att satsa på de brottare som i god tid ses som favoriter ger ofta bara en liten del av satsningen tillbaka.

Det är som så att många som lägger sina satsningar på brottning gör det just eftersom att de kan vinna stora belopp om de är smarta nog att finna rätt mönster. Vissa har faktiskt blivit så bra på detta att bookmakers online och i butik har satt upp gränser för hur mycket man som spelare kan satsa på en viss brottare eller brottningsmatch.

Många väljer dessutom att spela på brottning just för att göra brottningen mer intressant. Människor som kommer ihåg vad det innebär att vinna eller förlora vill få tillbaka den känslan och att då sätta lite pengar på en match ger dem spänningen tillbaka. Om spelaren då dessutom är kunnig inom brottning är chansen större att kunna plocka hem en vinst som gör vardagen än mer spännande. Att läsa på innan bettingen är alltså klokt.