Filmen The Wrestler är ett amerikanskt sportdrama från 2008. Den redigerades av Darren Aronofsky, samt skrevs av Robert D. Siegel. I denna film spelar flera kända skådespelare som Mickey Rourke, Marisa Tomei, samt Evan Rachel Wood mot varandra med mycket bra resultat. De första inspelningarna började i januari år 2008 och det var senare Fox Searchlight Pictures som fick

rättighet att börja distribuera filmen i USA. På den 17 december år 2008 släpptes filmen i begränsad upplaga, och det var först den 23:e januari 2009 som filmen släpptes i resten av världen. I filmen spelar Rourke en professionell brottare på väg mot sin ålders höst. Brottaren får sämre och sämre hälsa men trots detta fortsätter han brottas för att försöka hålla sig kvar i den succé han skapade under sina toppdagar under 1980-talet.

Filmen Vision Quest är ett drama från 1985 med skådespelare som Matthew Modine, Linda Fiorentino, och Ronny Cox. Den har baserats på Terry Davis novell med samma namn. Modine spelar i denna film en brottare på Spokane high school, och denne blir kär i en rätt så mycket äldre kvinna. Denna kvinna är en lovande artist som reser från New Jersey till San Francisco. Denna film innehåller också ett gästspel av Madonna. Detta var hennes första gästspel i en större film och hon spelar här en sångare på en lokal bar. Hon sjunger bland annat låtarna “Crazy for You” och “Gambler” i filmen.

Den tredje filmen, Beyond the Mat är faktiskt en dokumentär, men den kan mer liknas som en spelfilm. Filmen, som är från år 1999 har regisserats av Barry W. Blaustein. Filmen fokuserar, till skillnad från många andra just på brottarnas liv utanför ringen. Det är främst brottare som Mick Foley, Terry Funk, och Jake Roberts som står i fokus samt några andra lovande brottare. Filmen fokuserar också mycket på Extreme Championship Wrestling när denna tävling ökade i popularitet, samt på några självständiga brottare och organisationer.