Ibland kan brottningsfilmer vara rätt så råa, både när det gäller kamperna som livet runt omkring brottarna. Ofta förekommer alkohol, droger och en hel del annat och det kan ofta ses som rent barnovänligt.

Många gånger sänds dock brottningsfilmer på fredagkvällar eller helger under den tid när familjen sitter samlad framför tv:n och frågan är hur lämpligt det är att små barn ser filmerna. Det finns barngrupper som sysslar just med brottning men där är sporter mer anpassad efter just barnen och där påtalas den hälsosamma livsstilen, till skillnad från i filmerna där ofta slagsmål och en osund livsstil hör ihop och ofta är det just den brottare som har den mest osunda livsstilen som också vinner brottningsmatchen. Är det inte risk att barn i lite högre ålder tar fasta på detta och uppfattar det som riktigt?

Många påstår att våld föder våld och att barn kan bli våldsamma av att spela vissa datorspel, se vissa filmer och liknande. Olika våldsamma filmer får allt som ofta märkningar för att visa att de kan vara olämpliga för vissa tittare men ibland förekommer det att barn får se dem i alla fall.

Som förälder kan det vara klokt att se en film i förhand för att kunna kontrollera om det verkligen är bra att familjens barn ser din. Vissa barn är mognare än andra och kan hantera frågeställningar på ett annat sätt och ofta hör det samman med åldern men inte alltid. Som förälder känner man vanligen sitt barn bäst och det är därför klokt att kontrollera filmer extra noga. Vissa brottningsfilmer är barnvänliga och det finns också barnfilmer med just detta tema och ibland kan det vara klokare att välja dessa och sedan se de mer vuxenanpassade filmerna när barnen har lagt sig, eller när man går på bio eller har en barnvakt.