När det gäller en brottares kläder vid tävling finns det flera regler som sa uppfyllas.

Öronskydd

Om en brottare använder öronskydd ska de vara tillverkade i ett stötdämpande men elastiskt material och det får inte finna några hårda komponenter på skyddet. På dessa får tillverkarens logotyp finnas med.

Skor

När det gäller brottarens skor kan de göras av läder eller flera olika material. Oavsett vilket måste alla sömmar gå från kant till kant och det får inte finnas några ojämnheter som kan skada motståndaren på något sätt. Om skon har snörning får det inte finnas hårda spetsar eller öglor och alla skosnören ska bestå av material som inte utsätter brottarna för någon fara. Man måste dock alltid säkra skosnörena med elastiskt tyg eller tejp över skon för att snörena inte ska gå upp under en match.

När det gäller skorna i övrigt måste de ha sula av flexibelt material och den ska inte kunna ge rivmärken. Utöver detta måste man också se till att det inte finns någon metall på brottarens skor. Om skorna är av sådan typ att de säljs via detaljhandel mer än 6 månader innan tävlingen får de bära tillverkarens namn eller logga.

Vad gäller för brottarens trikåer?

Brottarens trikå måste bestå av en väv som är slät och som inte har varken sömmar eller kanter som kan ge hudirritation eller skador varken på motståndaren eller användaren. Den ska också vara utformad som så att samtliga tekniker kan utföras. Trikån måste ofta ha lite olika mått beroende på brottarens viktklass. Dess mål är dock att underkläderna diskret ska täckas och det finns regler som säger att en kvinna inte får använda en mans trikåer eller tvärt om. En trikå ska sitta åt men den får aldrig minska en användares rörelsefrihet då matchen i så fall blir orättvist avgjord.