Tro det eller ej, du kan faktiskt betta på wrestling. Sedan en lång tid tillbaka har människor placerat sina satsningar på professionell brottning både vänner emellan och hos legitima bookmakers online eller i butik. Det har inte gått att lägga bets på brottning under lika lång tid som på andra sporter men det kan heller inte sägas vara ett speciellt nytt koncept. Det finn flera speltips online och också många ställen att spela på. Många bets reserveras dock för månadsvisa pay-per-view som till exempel WrestleMania, Summerslam och the Royal Rumble. Oddsen för event liknande dessa presenteras ofta först sent i den vecka som leder fram till pay-per-viewn.

Varför väljer då människor att just betta på wrestling? Att spela på wrestling ses som att vara lite mer exotiskt och på så vis skiljer den sig från andra former av traditionell betting. Många förfäras av att bettingfans lägger pengar på en underhållning som sägs vara förutbestämd resultatmässigt men det är egentligen bara ännu en anledning till att individer väljer att lägga bets på just denna sport. Det finns också gott om speltips vilket gör att även den som inte tidigare har varit så intresserad av sporten snabbt kan komma in i den och förstå vad det handlar om. Tips finns i tidningar och det finns ännu fler speltips hos Superspelen.se som hjälper till.

När det gäller vinstlinjer och chansen att öka sin vinst är dessa mycket höga. En spelare som lägger sin satsning på en underdog har stor chans att kunna multiplicera sin satsning många gånger över denna, men om man satsar på favoriten kanske man bara får en viss procent av sin satsning i vinst. Genom att se till de rykten som går inom brottning, se på hur brottarna lyckats innan samt genom att läsa de tips och expertråd som finns kan man ha större chans att bli en duktig bettare på brottning.