Flera kända NFL spelare, MMA utövare och bodybuilders har lagt om sin karriär och blivit brottare i stället. Vissa av dem vann till och med olympiska medaljer innan de blev brottare, medan andra bytte karriär sedan de slängdes ut ur NFL lag. Det är till och med som så att två berömda NBA stjärnor har slagits mot varandra i ringen.

Vem är då den mest berömda idrottaren som sedan blev brottare? Vi röstar på Dennis Rodman. Under en avstängning från NBA deltog Rodman i flera WCW event om brottning och hans introlåt under dessa var The Jimi Hendrix Experience “Voodoo Child (Slight Return)”. År 1998 skapade Karl Malone ett team med Diamond Dallas Page. De skulle då slåss mot Dennis Rodman och Hulk Hogan i ett WCW “Bash at the Beach” event.

Innan Dwayne Johnson blev känd som “The Rock,” var han spelare i National Championship college football hos University of Miami. Även denne är en mycket känd idrottare som sedan lade om helt för att bli brottare.

Att leva som brottare

Brottning är inte bara en sport, det är en livsstil. Tyvärr är det som så att denna livsstil ofta kantas av alkohol, droger och skador. Om man är brottare gäller det alltså att man håller sin kropp i trim och försöker behålla en hälsosam livsstil. Detta är troligen ganska lätt i början men när man börjar komma upp i klasserna och blir mer känd blir det också svårare att komma tillbaka till sitt gamla liv i lugn och ro. Som brottare gäller det att se till att äta rätt, undvika alkohol, cigaretter och andra droger och istället bli riktigt duktig på teknik. Det krävs flera hundra timmars träning för att bli bra på sporten och för att kroppen ska orka med krävs det att man sköter om den ordentligt.